perjantai 11. heinäkuuta 2014

I'm here

Hellou!

Pienen taistelun jälkeen sain vihdoin tehtyä blogin. Täältä on sitten helpompi seurailla mun kuulumisia täällä Dublinissa. Nyt ollaan oltu viikko täällä ja paljon on jo ehtinyt tapahtua. Pakko sanoa, että mä tykkään tästä paikasta. Ekana mulle tulee Dublinista mieleen Lontoo. Sen jälkeen Helsinki ja ehkä vähän Turkukin. Hyvä sekoitus kaikkea. Tää on sopivan kokonen mesta, ei liian iso, mut silti tarpeeks nähtävää. Meijän väliaikanen kämppä sijaitsee n. 10km päässä keskustasta. Tää asuinalue on tosi viihtyisä. Talot on hyväkuntoisia ja kadut siistejä. Meijän kämppä on lukollisten porttien takana olevan kerrostalon kattohuoneisto, kyllä kelpaa. Tää on iso ja hieno. Harmi kun ei olla täällä pidempään. Sen mä oon jo oppinut, että asunnot maksaa täällä ihan törkeesti. Ajettiin taksin kanssa kivan asuinalueen läpi, ne talot näytti ihan perus omakoti/rivitaloilta, sellasilta mitä Suomessa on kaikki paikat täynnä. Taksikuski kerto meille, että näiden lähtöhinta on miljoona euroa... Rikkaat miehet missä ootte?


Portit meijän asuinalueelle


Toinen asia minkä oon oppinut, on se, että sateenvarjo pitää olla aina mukana. Aurinko voi paistaa kirkkaalta taivaalta, ja 10 minuutin päästä voi sataa kaatamalla. Ikinä ei tiiä millaset vaatteet pitää olla kun lähtee ulos. Se on huono puoli täällä. Keskiviikko oli ensimmäinen päivä kun ei satanut kertaakaan. Näitä lisää kiitos! Kaupat on täynnä ihania kesävaatteita, mutta eipä niillä täällä mitään tee...

Toinen huono puoli täällä on etanat. Niitä on oikeesti ihan kaikki paikat täynnä ja ne on ihan jäätävän isoja. Pitää kokoajan kattoo maahan ettei kävele niiden yli. Hyi.

Anyway, lähinnä piti tulla sanomaan että hengissä ollaan kaikki (jopa Napsu)!Aijoo, mikä Baile Átha Cliath? Se tarkoittaa iirin kielellä Dublin. Iiri on Irlannin ensimmäinen virallinen kieli ja edelleenkin sitä puhutaan, tosin länsirannikolla enemmän. Täällä on myös kaikissa tiekylteissä, opasteissa yms tekstit sekä iirin että englannin kielellä.

Mul on paljon kuvia ja kerrottavaa, joten kuullaan pian!


-Janina-

2 kommenttia:

  1. vitsi hiukan kivan näkönen paikka! ota kaikki irti siel elämisest, ulkomail asuminen avartaa ihan sikana maailmankuvaa ja saa ikimuistosii kokemuksii! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihana paikka! Mä otan kaiken irti :) halit sinne suomeen <3

      Poista