keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

London babyyIhana miniloma takana. Kolmas kerta Lontoossa ja aina siihen vaan ihastuu lisää. Tällä kertaa tosin ei juostu pää kolmantena jalkana kaupasta toiseen, vaan käveltiin rauhassa ympäriinsä. On se vaan upea mesta. Vaikka sanoinkin äitille, kun etittiin lentokentällä oikeeta junaa ihmiskaaoksen keskellä, että onneks Dublin ei oo näin iso, niin mulle tuli sellanen fiilis, että Lontoossa vois olla ihan jees asua. Tosin ne talot mitä ihastelin, ei varmaan ihan oo mun budjetille sopivia, joten edelleenkin sitä rikasta miestä ootellessa hahah.

Koska oltiin matkassa vaan yks yö, haluttiin hotelli ihan keskustasta. Varattiin Melia White House niminen hotelli, ihan Oxford Streetin vierestä. Rakastan hotelleita ja tää valinta osu ihan nappiin. Sää Lontoossa oli aika paljon viileempi mitä Dublinissa, mikä on jännä koska onhan se vähän etelämmässä.Lauantaina käytiin lounaalla Le Pain Quotidienissa. Tunnelmallinen ihana sisustus ja luomuruokaa. Avocado toast ja luomuvadelmalimu oli ihan kymppivalinta, eikä äitinkään siideri sen hassumpi ollut. Lontoossa oli muutenkin tosi paljon luomuruokaan painottuneita kahviloita. Joka kuppilan seinällä luki 'organic food and coffee'. Millon tälläset mestat rantautuu Dubliniin..?
Syy tälle minilomalle oli äitin synttärilahjaksi antamat liput The Lion King - musikaaliin. Mä mietin pitkään, mitä mä haluun 20-vuotis lahjaksi, kunnes keksin, että haluun nähä musikaalin. En oikeen oo mikään teattereiden yms ystävä, mutta huhhuh, toihan oli jotain ihan uskomatonta. Ei tainnut jäädä vikaksi musikaaliksi, missä mä käyn!
Sunnuntaina suunnattiin aamupalan jälkeen Madame Tussaudsin vahakabinettiin. Dublinissa on vastaava, jossa käytiin äitin ja Veeran kanssa, eikä olla ikinä petytty niin pahasti... Olin kuullut paljon hyvää Madame Tussaudsista, joten odotukset oli aika korkeella. Ostettiin liput valmiiksi netistä, jolloin ei tarvinnut jonottaa enää lipputiskille. Ihan ilmaset ne ei kyllä ollut, mutta voi pojat, joka sentin arvoset! Oli kyllä ihan huippu. Noiden nukkejen lisäks siellä oli mm. kauhukuja, jossa live näyttelijät sai yhden jos toisenkin kirkumaan :-D ja 3D teatteri mikä oli ihan super! Suosittelen menemään!
Loppupäivä menikin kävellessä ympäri Lontoota. Muutama hassu kilometri tuli talsittua, mutta pakko sanoa, että näki ihan uuden puolen koko kaupungista, kun vaan käveli ympäriinsä, eikä juossut metrosta toiseen. Niin Lontoossa kun Dublinissakin julkinen liikenne on tosi kallista. Me ei ostettu tällä kertaa mitään metro/bussikorttia, koska hotelli oli niin hyvällä sijainnilla. Kerran oltiin menossa metrolla, mutta kun yhdensuuntaisesta lipusta joutu pulittamaan yli 5 puntaa niin päädyttiin taksiin, joka tulikin halvemmaksi. Pariisissa kun maksettiin 10 metrolipusta muutama hassu euro...
Oli pitkästä aikaa kivaa viettää aikaa yhessä, täällä kotona kun ei hirveen useesti samaan aikaan olla. Äiti päivät duunissa ja mä illat ja viikonloput..
Seuraavaa matkaa ootellessa! 

- Janina

2 kommenttia:

  1. miss u so Janina. all this pics reflexes how amazing this trip was!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miss you too! Maybe my next destination could be Spain ;)

      Poista